Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Κατάργηση φόντου εικόνας

Μπορείτε να καταργήσετε τον φόντο από μια εικόνα για να τονίσετε ή να επισημάνετε το θέμα της εικόνας ή για να καταργήσετε λεπτομέρειες που αποσπούν την προσοχή.

Το Word έχει την ευχέρεια να καταργήσει αυτόματα τον φόντο από μια εικόνα, ειδικά όταν το στοιχείο που θέλετε να διατηρήσετε έχει μεγάλη διαφορά χρώματος από τα σημεία που το περιβάλλουν. Σας δίνεται όμως και η δυνατότητα να ορίσετε εσείς τα σημεία που θα διατηρήσετε ή θα απαλείψετε.


Εικ. 1: Τζάκαμαρ του Αμαζονίου

Για να καταργήσετε τον φόντο μιας εικόνας:

  1. Επιλέξτε την εικόνα και στην καρτέλα εργαλείων Μορφοποίηση εικόνας κάνετε κλικ στο κουμπί Κατάργηση φόντου.


    Εικ. 2: Αυτόματη επιλογή φόντου από το Word

    Όπως μπορείτε να δείτε (εικ. 2) το Word επέλεξε σωστά την περιοχή του φόντου, με μια μικρή ίσως λεπτομέρεια στις άκρες του κλαδιού. Θα χρειαστεί να κάνετε μερικές δοκιμές, χρησιμοποιώντας το κουμπί Σήμανση περιοχών για διατήρηση, ώστε κι αυτά τα σημεία να θεωρηθούν από το Word ως μέρος της φωτογραφίας που θέλετε να διατηρηθεί. Προσπαθήστε να κάνετε κλικ σε σημεία που έχουν μεγαλύτερη διαφορά απόχρωσης από τα περιβάλλοντα χρώματα.

    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να επισημάνετε ένα μικρό σημείο που θέλετε να διατηρήσετε ή να καταργήσετε, κάνετε κλικ. Για να επισημάνετε μεγάλες επιφάνειες σύρετε τον δείκτη περιμετρικά της περιοχής.

  2. Αφού ολοκληρώσετε τις τροποποιήσεις κάνετε κλικ στο κουμπί Διατήρηση αλλαγών για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.


Εικ. 3: Αξιοποίηση της κατάργησης του φόντου

Αφού αφαίρεσα τον φόντο, πρόσθεσα ένα εφέ λάμψης με πράσινη απόχρωση και χρησιμοποίησα ερμητική αναδίπλωση για να πάρει την τελική μορφή μέσα στη σελίδα.

Σύνοψη
Θέμα
Κατάργηση φόντου εικόνας
Κείμενο
Γιώργος ο Αδαής
Συμβολή

– «Remove the background of a picture», Office Online Support

Ταυτότητα
1.02.008/0080
Έκδοση
18/1/11
Αναθεώρηση
23/7/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου