Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Διαχείριση των περιεχομένων πίνακα

Μετατροπή πίνακα σε κείμενο

  1. Επιλέξτε τις γραμμές ή τον πίνακα που θα μετατρέψετε.
  2. Στην καρτέλα εργαλείων πίνακα Διάταξη κάνετε κλικ στο κουμπί Μετατροπή σε κείμενο, της ομάδας Δεδομένα.
  3. Στο πλαίσιο διαλόγου Μετατροπή πίνακα σε κείμενο επιλέξτε το σύμβολο που θα χρησιμοποιηθεί για τον διαχωρισμό των δεδομένων του πίνακα, ή πληκτρολογήστε τον χαρακτήρα που θέλετε στο πεδίο Άλλο.
  4. Εάν η επιλογή σας (βήμα 1) περιλαμβάνει και ένθετους πίνακες ενεργοποιήστε το πεδίο Μετατροπή ένθετων πινάκων αν θέλετε να συμπεριληφθούν κι αυτοί στη μετατροπή.
  5. Κάνετε κλικ στο κουμπί OK.

Το Word εκ προεπιλογής προτείνει τη χρήση των στηλοθετών για τον διαχωρισμό των δεδομένων του πίνακα. Είναι μια καλή επιλογή, ειδικά για τους μικρούς πίνακες, όπου τα δεδομένα των κελιών δεν αναδιπλώνονται σε δεύτερη γραμμή. Μ' αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τη στοίχιση των δεδομένων και μετά τη μετατροπή. Για μεγάλους πίνακες ίσως θα πρέπει να επιλέξετε τη μετατροπή σε παραγράφους.

Μετακίνηση ή αντιγραφή στοιχείων πίνακα

  1. Επιλέξτε τα κελιά, τις γραμμές ή τις στήλες τις οποίες επιθυμείτε να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε.

    Για να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε ένα κείμενο από την προέλευση χωρίς να αλλάξετε το κείμενο στον προορισμό, επιλέξτε το κείμενο που βρίσκεται μέσα σε ένα κελί αλλά όχι και το σημάδι τέλους του κελιού.

    Για να αντικαταστήσετε το κείμενο στον προορισμό με αυτό της προέλευσης, επιλέξτε το κείμενο, το οποίο επιθυμείτε να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε μαζί με το σημάδι τέλους του κελιού.

  2. Κάνετε ένα από τα επόμενα:
    • Για να μετακινήσετε την επιλογή σας, σύρετέ την στη νέα θέση, ή χρησιμοποιήστε την Αποκοπή (CTRL+X) και Επικόλληση (CTRL+V).
    • Για να αντιγράψετε την επιλογή σας, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο CTRL, ενώ σύρετε την επιλογή στη νέα θέση, ή χρησιμοποιήστε την Αντιγραφή (CTRL+C) και Επικόλληση (CTRL+V).

    Για τη μορφοποίηση που μπορείτε να εφαρμόσετε κατά την επικόλληση του κειμένου δείτε τον πίνακα Επιλογές μορφοποίησης κατά την επικόλληση.

Σύνοψη
Θέμα
Διαχείριση των περιεχομένων πίνακα
Κείμενο
Γιώργος ο Αδαής
Συμβολή

– Ενσωματωμένα αρχεία Βοήθειας του Word

Ταυτότητα
1.02.021/0135
Έκδοση
3/1/20

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου